Voetreflex en Shiatsu Therapeut Toinet Daanen
Toinet Daanen

Even voorstellen

Mijn naam is Toinet Daanen, geboren in 1965 en woonachtig in Oeffelt. Na de MAVO / INAS ben ik bij Maria Roepaan (nu Dichterbij) gaan werken. Dit is een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Binnen deze instelling heb ik op verschillende groepen gewerkt.

Een basiscursus Voetreflextherapie, die ik in 2000 via mijn werk kon volgen, heeft me enthousiast gemaakt. Door de werking die van deze massagetechniek uitgaat en het resultaat dat ik hiervan bij cliŽnten (maar ook bij mezelf) heb ervaren, heb ik besloten om de opleiding tot Voetreflextherapeut bij Sonnevelt Opleidingen te volgen. Ik heb deze opleiding in 2005 afgerond. Aansluitend heb ik diverse verdiepingscursussen en –workshops gevolgd.

In 2005 ben ik mijn eigen praktijk begonnen in een mooie en rustige ruimte aan huis. Daarnaast behandel ik op locatie, onder meer op verschillende woongroepen van Dichterbij en van ORO.

Omdat ik van mening ben dat Shiatsutherapie een toegevoegde waarde kan hebben, maar ook omdat Voetreflextherapie goed combineerbaar is met Shiatsu, ben ik in 2009 gestart met de 3 jarige opleiding tot Shiatsutherapeut bij Qing-Bai Opleidingen in Nijmegen.

In 2013 heb ik in drie ziekenhuizen in Beijing (China) stage gelopen om de behandeltechniek Tuina toe te kunnen passen.